28.08.2018 Vesti / Saopštenja, Vesti/Aplikacija

NOVA SEZONA U JDP

Jugoslovensko dramsko pozorište ove nedelje ulazi u sezonu 2018/2019. Repertoar za septembar biće objavljen početkom naredne nedelje kada će početi i prodaja ulaznica.

Jugoslovensko dramsko pozorište će 16. septembra u 12h u foajeu pozorišta obeležiti stoti rođendan Branke Veselinović, članice prvog ansambla JDP-a i najstarije glumice u našoj zemlji. Branka Veselinović je igrala u prvoj predstavi JDP-a Kralj Betajnove 3. aprila 1948. godine. Sa suprugom Mlađom Veselinovićem u našoj kući je provela ceo radni vek. Branka Veselinović je dobitnica brojnih nagrada, izdavala je knjige, bila ambasador UNICEF-a… I dalje se aktivno bavi humanitarnim radom i ne propušta nijednu premijeru ili proslavu Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Ovaj značajni jubilej obeležićemo u saradnji sa Ministrstvom kulture i informisanja i Skupštinom grada Beograda.

Predstava Svita br.3 „Evropa“ koja je na programu ovogodišnjeg Bitefa biće izvedena na Sceni Ljuba Tadić 13. i 14. septembra.

I u ovoj sezoni nastavljamo sa akcijom Popust na umetnost pa se za većinu predstava ulaznice na dan izvođenja mogu kupiti sa popustom od 50%.

U septembru se nastavljaju probe predstave Vrat od stakla Biljane Srbljanović u režiji Jagoša Markovića. Premijera predstave zakazana je za 5. oktobar na Sceni „Ljuba Tadić”.

Odštampajte Odštampajte