23.11.2015

Festival “Keyboard Days Belgrade 2″

LP Duo predstavlja
Keyboard Days Belgrade 2
Festival klavijaturne muzike

Nakon veoma uspešnog prvog izdanja festivala Keyboard Days Belgrade koji je održan 2014. godine i na kome su nastupili muzičari iz Kolumbije, Velike Britanije, Srbije i Japana, LP Duo sada najavljuje i drugu ediciju festivala koji će biti održan od 18-24. novembra u prostorijama UK Parobrod, Mikser Hausu i JDP-u. Pored sada već tradicionalne izložbe sintisajzera koju će voditi kustos Nenad Antanasijević Antanas, nastupiće izvanredni muzičari iz Holandije i Srbije: Mike del Ferro (džez klavir), Jerun i Sandra Van Vin (dva klavira, “ležeći koncert”) sa gostima LP Duo – Sonja Lončar i Andrija Pavlović (analogni sintisajzeri), mlade nade klavirske muzike Vuk Božilović i Dušan Grozdanović (klavir, 4 ruke), DJ Željko Kerleta i DJ Bojan Džumbus Mitrović koji će predstaviti klavirsku muziku za ples.

Festival su podržali UK Parobord, Mikser Haus, JDP, Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Beograd, Erste Banka, Piano Land, Centar za novu umetnost CENU.

Keyboard Days Belgrade festival je nastao kao neophodna potreba da se široj publici prezentuju značajni internacionalni izvođači na polju klavijaturne i nove muzika.

Kompletan program festivala možete naći na www.keyboarddays.com i www.facebook.com/keyboarddays/

Jeroen i Sandra Van Veen, klaviri (Holandija)

*(specijalni gosti koncerta LP Duo – Sonja Lončar i Andrija Pavlović, analogni sintisajzeri)

Sandra Mol i Jeroen Van Veen upoznali su se na konzervatorijumu u Utrehtu 1987. godine. Od tada nastupaju zajedno i dele strast prema muzici za dva i više klavira. Njihov prvi live CD predstavlja kompoziciju “Canto Ostinato” čuvenog Holandskog minimaliste Simeona Ten Holta. Ovaj CD je prodat u više od 40 zemalja. Koncerti vode Sandru i Jeruna od Mijamija do Novosibirska. Oni su inicijatori mnogih koncertnih serija, među kojima se najznačajnije održavaju u Concertgebouw Amsterdam i Lek Art Festivalu, Culemborg (Holandija). U poslednjih 10 godina snimili su više od 40 CD-ova. Pored sviranja, oni predaju, komponuju i produciraju različite programe u koncertnim dvoranama ili nestandardnim lokacijama poput železničkih stanica.

www.pianoduo.orgwww.lpduo.com

Na koncertu u JDP-u moći će da se leži, zato ponesite svoju prostriku ili slično. Broj karata za leženje ograničen na 40. Pogeldajte kako to izgleda u sledećem videu:

https://www.youtube.com/watch?v=hpxW6_joifI

Odštampajte Odštampajte