20.10.2015

Rada Đuričin

Glumu studirala na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, a Jugoslovensku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Članica JDP od 1960. godine.

Uloge u Jugoslovenskom dramskom pozorištu: Lujza Maske (Iz junačkog života građanstva); Doli (Nikad se ne zna); Kontesa od Bazildona (Idealan muž); Ofelija (Hamlet); Marijana (Tartif); Sesili (Važno je zvati se Ernest); Staška (Klara Dombrovska); Meri Bojil (Junona i paun); Kelnerica (Kad su cvetale tikve); Ćerka Gubernatora (Mrtve duše); Rejmond Šandebiz (Buba u uhu); Dunja (Zločin i kazna); Ana (Vasa Železnova); Erika Jong (Stah od letenja); Ona (Kraj vikenda); Kraljica Elizabeta Petrovna (Seobe); Gđa Kolontaj (Gđa Kolontaj); monodrama Pohvala ludosti; Ona (011); Baba Dobrila (Paviljoni). Dobitnica Godišnje nagrade JDP.

Bila je novinar Radio Beograda, igrala je u mnogim televizijskim drama i serijama. Sudelovala je u autorskim projektima u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Studenskom kulturnom centru i drugim scnenskim prostorima.

Odštampajte Odštampajte