11.06.2015

SHOPPING & FUCKING

Mark Rejvenhil
Režija: Iva Milošević

Premijera: 21. februar 2002, Teatar “Bojan Stupica”
Poslednje izvođenje: 11. jun 2015, Scena “Ljuba Tadić”

PREMIJERNA PODELA:

  • Lulu Nataša Marković
  • Robi Bojan Dimitrijević
  • Mark Igor Filipović
  • Brajan Goran Daničić
  • Geri Goran Jevtić

Prevod: Olivera Milenković
Kostim: Jasmina Ignjatović
Scenografija: Gorčin Stojanović
Muzika: Marko Nastić
Dizajn svetla: Svetislav Calić 

Trajanje:  1h 35 min, bez pauze

Shopping & Fucking, prva (i verovatno najbolja) drama danas već legendarnog Marka Rejvenhila, predstavlja noseći stub u građevini koju su svojim pisanjem, krajem prošlog i početkom ovog veka, stvorili autori nove evropske drame. Oni su svoje teme i svoje odgovore potražili u graničnim područjima čovekove duše i ljudskog društva, verujući da se ispod bezbednog, udobnog života zapadnog sveta i privida blagostanja i napretka građanskog društva krije, bubri i previre jedan drugi, manje prijatan ali mnogo istinitiji život ispunjen pervertovanom seksualnošću, potrebom za podređivanjem drugih i podređivanjem drugima, bolešću, nasilnošću, slabošću, žudnjom i ljubavlju.

Iva Milošević kao da nimalo nije fascinirana karakterom pobune Rejvenhilovih dramskih persona, a još manje je spremna da ih pravda ili sažaljeva. Sagledavajući ih iz sopstvene ravni, kao pripadnik iste generacije, rediteljka njihovu pobunu prepoznaje kao pad, ali i svojevrsnu pozu u kojoj oni ne uspevaju da sakriju pozamašnu meru samozadovoljstva zbog vlastite propasti. (GLAS)

Predstava Shopping & Fucking prikazana je na Trećem međunarodnom festivalu komornog teatra „Zlatni lav“ u Umagu, na 48. Sterijinom pozorju u Novom Sadu i na gostovanjima u Podgorici, Smederevu, Pančevu.

FOTOGRAFIJE IZ PREDSTAVE
PLAKAT
PROGRAM

 

Odštampajte Odštampajte