17.02.2016

(STUDIO JDP) RAZGOVOR S PUBLIKOM: ŠTA SE DOGODILO S ELFRIDOM J.

Razgovor održan 17. februara 2016. sa početkom u 20:30h u Studiju JDP

Jugoslovensko dramsko pozorište, u saradnji s Istraživačkim centrom Elfride Jelinek najavljuje razgovor s publikom povodom predstave NORA! Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društava, 17. februara u 20.30 u Studiju JDP.

Jugoslovensko dramsko pozorište, u saradnji Istraživačkim centrom Elfride Jelinek organizuje otvoreni razgovor s publikom posle predstave NORA! (predstava će biti titlovana na nemački jezik) s ciljem da se na neposredan način domaća javnost upozna s delom nobelovke i jedne od najvećih spisateljica današnjice Elfride Jelinek. Autorka Elfride Jelinek je beskompromisna kritičarka društva, a inscenacije njenog dela često izazivaju otpor javnosti. Razgovor s publikom namenjen je gledaocima koji su videli predstavu, kao i svima koji žele da se upoznaju s fenomenom Jelinek.

U razgovoru s publikom učestvuju poznavaoci dela Elfride Jelinek: univerzitetski profesor dr Hilde Hajder, mr Verena Humer (Platforma za istraživanje dela Elfride Jelinek: tekst – kontekst – recepcija, pri Univerzitetu u Beču); dr Jelena Kostić Tomović, Bojana Denić (prevodioci); Snežana Trišić (rediteljka) i Periša Perišić (dramaturg), a moderator razgovora je mr Jelena Kovačević. Razgovor je pre svega usmeren na zamke i izazove koje njeno delo predstavlja za prevodioce, pozorišne umetnike i publiku, kao i na transmedijalni aspekt, teme roda, politike…

Predstava NORA! 17. februara biće titlovana na nemački jezik.

Za razgovor po završetku predstave obezbeđen je konsekutivni prevod na srpski i nemački, a ulaz je slobodan.

Program je realizovan uz podršku Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu.

Odštampajte Odštampajte