Liješević Boris

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu apsolvirao na grupi za srpsku književnost i jezik 1999. Diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2004, gde radi kao asistent na Katedri za intermedijalnu režiju.
Režirao predstave: U kulisama duše i Feniks (Teatar Promena, Akademija umetnosti, Novi Sad); Dva viteza iz Verone (Amatersko pozorište „Zmaj“, Irig); Opštinsko dete (NP Kikinda); Beograd London (u okviru projekta „Beogradske priče 04“, SKC, Beograd); Prisustvo (Atelje 212); Greta stranica 89 (SNP, Novi Sad); Osvrni se u gnevu (NP Beograd i KC Pančevo); Zverinjak (SNP, Novi Sad); Jare u mleku (Pozorište mladih, Novi Sad); Projekcija (NP Sombor); Čekaonica i Plodni dani (Atelje 212 i KC Pančevo); Elijahova stolica…
Nagrade: Predstava Elijahova stolica osvojila je Grand prix „Mira Trailović“ na 45 Bitefu 11; Sterijina nagrada za autorski projekat predstave Čekaonica 2010; Projekcija – nagrada za najbolju predstavu na Festivalu monodrama i malih scena u Istočnom Sarajevu 2010, Greta str. 89 – najbolja predstava na Festivalu glumca u Nikšiću 2010.
Živi i radi između Beograda, Novog Sada i Budve.