07.09.2017

Jelena Đokić

Diplomirala na Odseku za glumu FDU na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Član Ateljea 212.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu ostvarila je nekoliko uloga: Varja (Višnjik); u Metamorfozama; Rupica (Šine); Jelisaveta (Pseći valcer); Lulu (Lulu); Milena (Barbelo, o psima i deci); Lujza Maske i Grofica Sofija fon Bezkov (Iz junačkog života građanstva).
Uloge u Ateljeu 212: Sofija (Samoudica; Anet (Bog masakra); Klara (Leda); Anja (Dvije); Ateh (Hazarski rečnik); Devojka sa delikatesa (Amerika, drugi deo); Kordelija (Kralj Lir); Sestra Angelika Glembaj (Gospoda Glembajevi); a u drugim pozorištima: Sonja Marmeladova (Zločin i kazna, CNP); Anjesa (Škola za žene, CNP), Julija (Na letovanju, CNP); Pipi (Pipi duga čarapa, Gradsko pozorište Podgorica); Doroti (Čarobnjak iz Oza, Gradsko pozorište Podgorica); Katarina (Bokeljški D-mol, Tivatski kulturni centar); Saša (Ivanov, Grad teatar Budva); Otac Aleksej (Jegorov put, Grad teatar Budva); Polja (Malograđani, CNP).

04.09.2017

Hana Selimović

Diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u klasi prof. Nebojše Dugalića. Od 2009. je njegov asistent na studijskom programu Gluma. U statusu je slobodnog umetnika.

Igra u Narodnom pozorištu u Beogradu, Ateljeu 212, a uloga Dunjaše u Višnjiku joj je prva u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Igrala je u filmu Beli, beli svet i osvojila filmsku nagradu u Pau u Francuskoj. Dobila je Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje u predstavi Otac na službenom putu, a na Danima satire u Zagrebu njena gluma dobila je priznanje „Zlatni smeh“.

04.09.2017

Bane Jevtić

Osnovnu i srednju školu završio je kao đak generacije. Posle tri godine studiranja Ekonomskog i Učiteljskog fakulteta, upisao glumu na Akademiji umetnosti i studirao u klasi profesorke Mirjane Karanović i asistenta Nebojše Ljubišića. Profesionalnu karijeru počeo 2001. u trupi Sonje Vukićević predstavama Mrak letnje noći i Proces.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu igrao u predstavama: RaspravaHamletMolijer – još jedan životElijahova stolicaPokojnik.

Igrao je i u Pozorištem „Boško Buha“, Pandur Theatres-om i Ateljeom 212.

 

20.10.2015

Rada Đuričin

Glumu studirala na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, a Jugoslovensku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Članica JDP od 1960. godine.

Uloge u Jugoslovenskom dramskom pozorištu: Lujza Maske (Iz junačkog života građanstva); Doli (Nikad se ne zna); Kontesa od Bazildona (Idealan muž); Ofelija (Hamlet); Marijana (Tartif); Sesili (Važno je zvati se Ernest); Staška (Klara Dombrovska); Meri Bojil (Junona i paun); Kelnerica (Kad su cvetale tikve); Ćerka Gubernatora (Mrtve duše); Rejmond Šandebiz (Buba u uhu); Dunja (Zločin i kazna); Ana (Vasa Železnova); Erika Jong (Stah od letenja); Ona (Kraj vikenda); Kraljica Elizabeta Petrovna (Seobe); Gđa Kolontaj (Gđa Kolontaj); monodrama Pohvala ludosti; Ona (011); Baba Dobrila (Paviljoni). Dobitnica Godišnje nagrade JDP.

Bila je novinar Radio Beograda, igrala je u mnogim televizijskim drama i serijama. Sudelovala je u autorskim projektima u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Studenskom kulturnom centru i drugim scnenskim prostorima.

20.10.2015

Sena Đorović

Diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Vide Ognjenović. Članica ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu sarađivala i na predstavama: Sanjari (Regina); Zamak (Frida); Noć ubica(Mama).

Igra i u predstavama Pozorišta „Boško Buha“, Beogradskog dramskog pozorišta, Malog pozorišta „Duško Radović“…

20.10.2015

Renata Ulmanski

Diplomirala je u Dramskom studiju pri Narodnom pozorištu u Beogradu 1947, u klasi Mate Miloševića i iste godine postala članica NP u Beogradu. U svojoj bogatoj i dugovekoj glumačkoj karijeri igrala je na nekoliko značajnih scena. U periodu 1949–1953. članica SNP u Novom Sadu, a 1953. prelazi u BDP. Od godine 1968. članica je Ateljea 212. Iako u penziji od 1989, aktivno igra, kako u Ateljeu tako i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Ostvarila je više filmskih i TV uloga.

Dobitnica je Sterijine nagrade i dve filmske nagrade u Nišu.

Prevodi s nemačkog jezika a mnogi njeni prevodi uspešno su realizovani na sceni. Članica Udruženja prevodilaca Srbije.

20.10.2015

Nataša Marković

Završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića. Stalna članica Beogradskog dramskog pozorišta; ranije, bila u Trupi Torpedo.

Igrala je u predstavi Arapska noć (Franciska).

Igrala je u serijama: Miris lipe na BalkanuLisiceOno kao ljubavLift, u filmu Sedam i po i Maska (TV film).

20.10.2015

Toni Laurenčić

Završio je Fakultet dramskih umetnosti. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1973. do 2012. godine.

Među ulogama ostvarenim u JDP-u su i: Spahija Čvankin (Tarelkinova smrt); Niko i Pèra (Dundo Maroje); Fredi (Pigmalion); Rodrigo (Otelo); Pera Ćata (Limunacija); Senka Popun (Sumrak); Dejvid (Leto); Prestolonaslednik (Kolubarska bitka); Petar Isaković (Seobe); Pukovnik (Ruženje naroda u dva dela); Hnon (Dibuk); Zamislov (Na letovanju); Karneluti (Knez Pavle); Andrija Đurašković (Lažni car Šćepan Mali); Edmund  Oksenberi (Garderober); Eneja (Troil i Kresida); Benjamin Kalaj (Knez Mihajlo); Drago (Barbelo, o psima i deci); Oberšturmbanfirer (Nebeski odred).

Stranica 1 од 212