Žan-Batist Poklen Molijer

Don Žuan

Režija: Gorčin Stojanović

Preveo: Mladen Leskovac, Scenografija: Gorčin Stojanović, Kostimografija: Lana Cvijanović, Muzika: Bella Technika, Scenski pokret: Sonja Vukićević, Scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović, Dizajn svetla: Dejan Draganov,

Don Žuan – jedna je od najvećih Molijerovih tragikomedija, drama iz zlatnog doba evropskog pozorišta, prvi put je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a u postavci reditelja Gorčina Stojanovića. Ova barokna priča zasnovana je na legendarnom liku zavodnika Don Žuana, libertina koji izaziva celi svet, i onostrano. To je raskošna priča o avanturama gospodina hulje i njegovog ništa manje zanimljivog vernog saputnika Zganarela (lik koji je Molijer pisao za sebe i kog je rado igrao), a koja je ovog puta poverna glumcima Vojinu Ćetkoviću (Don Žuan), Sergeju Trifunoviću (Zganarel) i izvrsnom ansamblu u kom su još: Anđelika Simić, Vojislav Brajović, Marko Baćović, Dubravko Jovanović, Milica Janevski, Goran Daničić, Jovana Gavrilović, Slobodan Tešić i dve umetnice izrazite individualnosti – Sonja Vukićević, baletska umetnica i koreograf (igra Vreme) i sopran Katarina Jovanović, jedan od najlepših i najekspresivnijih glasova evropske scene (igra Pakao).

Biće ovo treća predstava rađena po Molijerovim komadima koja će se naći na aktuelnom repertoaru JDP-a (pored predstava Tartif u režiji Egona Savina i Uobraženi bolesnik u režiji Jagoša Markovića). Molijerov komad se na sceni JDP-a prvi put igrao 1953. godine. Reč je o predstavi Građanin plemić koju je režirao Bojan Stupica.

Odštampajte Odštampajte
Scena „Ljuba Tadić“Plan sedenja

Cena karte: PARTER 1200 / BALKON 700 / LOŽE 200 RSD UZ 50% POPUSTA NA DAN IZVOĐENJA PREDSTAVE

2h 5min, bez pauze