Žorž Fejdo

Hotel „Slobodan promet“

Režija: Boris Liješević

Prevod: Dragoslav Andrić, Dramaturg: Miloš Krečković, Scenografija: Aleksandar Denić, Kostimografija: Maja Mirković, Scenski pokret: Sonja Vukićević, Scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović,

Boris Liješević: Zašto Fejdo? To je vrhunac pozorišta, i to onog suštinskog, sirovog, zaigranog pozorišta; pozorišta koje ne nastaje iz literature ili neke duhovnosti. To je pisac francuskog zlatnog doba, kao Sofoklo i Evripid što su pisci zlatnog doba helenske književnosti. Fejdo je najbolji reprezent svog vremena. To je pozorište, kao što su Čaplinovi filmovi, zapravo, pravi i suštinski film. Imamo akciju, zaplet, junaka koji upada u nevolje i pokušava da se izbavi, i to proizvodi jurnjavu dovedenu do savršenstva, i uvijek dolazi smijeh. Danas raditi Fejdoa može biti ravno pozorišnoj revoluciji. 

 

Premijera: 23.12.2016.

Odštampajte Odštampajte
Pogledajte i:
 • Dario Fo

  Slučajna smrt jednog anarhiste

  Režija: Maja Maletković

  Kao cirkuski igrač na trapezu, Ludak usred policijske stanice visi nad ponorom – u zapletu, koji preti da se zakovitla u urnebesnu komediju zabune. Ansambl, predvođen Nikolom Đuričkom, raskrinkaće sve nelogičnosti vezane za smrt jednog anarhiste, jer iza maske komedije vreba svet organizovanog kriminala, državne korupcije, političkih ubistava, verske netrpeljivosti, terorizma.

  detaljnije >
 • Žan-Batist Poklen Molijer

  Uobraženi bolesnik

  Režija: Jagoš Marković

  Jagoš Marković, jedan od vodećih srpskih pozorišnih reditelja, postavlja na scenu poslednje Molijerovo delo, Uobraženog bolesnika, kojim je ovaj klasik književnosti i scene definisao svoj konačni odnos prema konzervativizmu, nadriučenjaštvu i šarlatanstvu, ali pre svega, prema društvu i njegovim tužnim porodicama koje pate od pohlepe i sebičluka. Boljka od koje pati glavni junak ove drame nije lako izlečiva, a preti da bude pogubna za celu porodicu.

  detaljnije >
Scena „Ljuba Tadić“Plan sedenja
Ulaznice za 24. novembar i 25. decembar su rasprodate.
Novembar
 • SUB 24 20:00 h
Decembar
 • UTO 25 20:00 h
Rezervišite
Uslovi rezervacije >

Cena karte: PARTER 1200 / BALKON 700 / LOŽE 200 RSD UZ 50% POPUSTA NA DAN IZVOĐENJA PREDSTAVE

1h 30 min, bez pauze