Vilijam Šekspir

Otelo

Režija: Miloš Lolić

Dramaturg: Periša Perišić, Scenograf: Jasmina Holbus, Kostimograf: Maria Jelesijević, Kompozitor: Nevena Glušica, Scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović, Dizajner svetla: Svetislav Calić,

Otelo je jedna od četiri velike Šekspirove tragedije, besmrtna priča o ljubomori, strasti, zavisti i mržnji s Vojinom Ćetkovićem u ulozi Otela i Nikolom Đuričkom u ulozi Jaga – obojicom na vrhuncu i u punom sjaju svog glumačkog umeća – i u režiji Miloša Lolića, jednog od najuspešnijih i najuzbudljivijih reditelja mlađe srednje generacije.

Svoju prvu predstavu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Drugu stranu Dejana Dukovskog, Lolić je postavio 2006. godine na sceni Teatra „Bojan Stupica“. Dve godine kasnije, na istoj pozornici režirao je Sanjare Roberta Muzila, pobedničku predstavu 43. Bitefa. Posle tri sezone koje je proveo režirajući u Austriji, Sloveniji i Nemačkoj, velikih uspeha i nagrada na festivalima kao što su Borštnikovo srečanje 2011, Bayerische Theatertage 2012. i 46. Bitef, kao i glavne austrijske pozorišne nagrade „Nestroy“ za najboljeg mladog reditelja u 2012, Lolićev povratak sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta istovremeno je i njegov prvi susret s najvećim dramskim piscem svih vremena.

Premijera: 23/12/2012

Odštampajte Odštampajte
Pogledajte i:
  • Vilijam Šekspir

    Mletački trgovac

    Režija: Egon Savin

    Klasična Šekspirova tamna komedija o strasnom, slepom prijateljstvu i još strasnijoj slepoj mržnji, o privilegijama i o poniženju, o žudnji za novcem, ljubavlju i pravdom, smeštena je u režiji Egona Savina u ambijent nalik Italiji u doba buđenja fašizma.

    detaljnije >
Scena „Ljuba Tadić“Plan sedenja
Decembar
  • NED 16 20:00 h
Rezervišite
Uslovi rezervacije >

Cena karte: PARTER 800 / BALKON 500 / LOŽE 200 RSD UZ 50% POPUSTA NA DAN IZVOĐENJA PREDSTAVE

2h bez pauze

Press materijal