Mark Rejvenhil

Shopping & Fucking

Režija: Iva Milošević

Prevod: Olivera Milenković, Kostim: Jasmina Ignjatović, Scenografija: Gorčin Stojanović, Muzika: Marko Nastić, Dizajn svetla: Svetislav Calić,

Shopping & Fucking, prva (i verovatno najbolja) drama danas već legendarnog Marka Rejvenhila, predstavlja noseći stub u građevini koju su svojim pisanjem, krajem prošlog i početkom ovog veka, stvorili autori nove evropske drame. Oni su svoje teme i svoje odgovore potražili u graničnim područjima čovekove duše i ljudskog društva, verujući da se ispod bezbednog, udobnog života zapadnog sveta i privida blagostanja i napretka građanskog društva krije, bubri i previre jedan drugi, manje prijatan ali mnogo istinitiji život ispunjen pervertovanom seksualnošću, potrebom za podređivanjem drugih i podređivanjem drugima, bolešću, nasilnošću, slabošću, žudnjom i ljubavlju.

Iva Milošević kao da nimalo nije fascinirana karakterom pobune Rejvenhilovih dramskih persona, a još manje je spremna da ih pravda ili sažaljeva. Sagledavajući ih iz sopstvene ravni, kao pripadnik iste generacije, rediteljka njihovu pobunu prepoznaje kao pad, ali i svojevrsnu pozu u kojoj oni ne uspevaju da sakriju pozamašnu meru samozadovoljstva zbog vlastite propasti. (GLAS)

Predstava Shopping & Fucking prikazana je na Trećem međunarodnom festivalu komornog teatra „Zlatni lav“ u Umagu, na 48. Sterijinom pozorju u Novom Sadu i na gostovanjima u Podgorici, Smederevu, Pančevu.

Premijera: 21/02/2002

Odštampajte Odštampajte
Pogledajte i:
  • Vilijam Šekspir

    Otelo

    Režija: Miloš Lolić

    Otelo je jedna od četiri velike Šekspirove tragedije, besmrtna priča o ljubomori, strasti, zavisti i mržnji, o naivnosti, nevinosti, manipulaciji i zlu, s Vojinom Ćetkovićem u ulozi Otela i Nikolom Đuričkom u ulozi Jaga – obojicom na vrhuncu i u punom sjaju svog glumačkog umeća – i u režiji Miloša Lolića, jednog od najuspešnijih i najuzbudljivijih reditelja mlađe srednje generacije.

    detaljnije >
Teatar „Bojan Stupica“Plan sedenja

1h 35 min, bez pauze