Dario Fo

Slučajna smrt jednog anarhiste

Režija: Maja Maletković

Prevod: Ivo Juriša, Adaptacija/Dramaturg: Sara Radojković, Scenograf: Vera Stanišić, Kostimograf: Vladislava Joldžić, Kompozitor/Dizajn zvuka: Danica Vujošević, Scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović,

Kao cirkuski igrač na trapezu, Ludak usred policijske stanice visi nad ponorom – u zapletu, koji preti da se zakovitla u urnebesnu komediju zabune. Ansambl, predvođen Nikolom Đuričkom, raskrinkaće sve nelogičnosti vezane za smrt jednog anarhiste, jer iza maske komedije vreba svet organizovanog kriminala, državne korupcije, političkih ubistava, verske netrpeljivosti, terorizma. Slučajna smrt jednog anarhiste (1970/71) dokumentuje epizodu u italijanskoj istoriji poznatiju kao Godine olova – talas terorističkih napada s kraja 1960-ih koji je trajao do početka 1980-ih.

Foove drame, među kojima se svakako izdvaja ova komedija, prevedene su najmanje na trideset svetskih jezika, a u slučaju inscenacija van Italije preporučeno je da se prilagode lokalnim društveno-političkim prilikama. Dario Fo je umetnik levice, baš kao i Elfride Jelinek, s kojom ne deli samo blisko političko uverenje već i ljubav prema marksizmu, revoluciji, socijalizmu, Brehtu i političkom pozorištu uopšte.

Premijera: 22. april 2016.

Odštampajte Odštampajte
Scena „Ljuba Tadić“Plan sedenja
Ulaznice za 26. novembar su rasprodate.
Novembar
  • PON 26 20:00 h
Decembar
  • UTO 04 20:00 h
  • ČET 27 20:00 h
Rezervišite
Uslovi rezervacije >

Cena karte: PARTER 1000 / BALKON 600 / LOŽE 200 RSD UZ 50% POPUSTA NA DAN IZVOĐENJA PREDSTAVE

1h 20min, bez pauze