Neil LaBute

Sudnji dan

Režija: Jana Maričić

Scenografija: Marija Kalabić, Kostimografija: Maria Marković Milojev, Kompozitor: Božidar Obradinović, Lektor : Ljiljana Mrkić Popović,

“Ima nešto arhetipsko u Labjutovim likovima – Ben je muškarac, konzervativan: njegov svetonazor je blago nagnut udesno, on ima porodicu, decu, u pravim je godinama sve to napravio i stekao, ima prilično poželjan posao za američkog, zapadnog belog muškarca njegovih godina. S druge strane, Ebi je žena, liberalna: emancipovana i daleko dominantnija, elokventnija od njega. Ona ruši jednu ali zato učvršćuje drugu vrstu stereotipa – ambiciozne, superiorne, usamljene žene, sa svim zahtevima koje emancipovana žena ima da ispuni, i s tim da se nije ostvarila kao majka. Ali dodir ta dva sveta zapravo nije sudar različitih, nego je priča o tome kako postoje dve strane u svakom čoveku, dva polariteta, i kako se taj dualizam u svakoj jedinki modeluje, pulsira.

Da je napolju neki pljusak ili mali zemljotres, ne bi se desilo preispitivanje, ne bi se otvorila fundamentalna pitanja među njima. Ne, napolju je smak sveta [katastrofa koja se odvija u Njujorku 11. septembra 2001.] i pod takvim pritiskom Ben i Ebi otvaraju velika pitanja. Naravno, to nije dovoljno da ih učini herojima. Ali je dovoljno da ih čini ljudima. Komad je upravo o tome što njihova dilema i problem mogu svakom da se dese.”

Jana Maričić, rediteljka

Premijera: 18.11.2017.

Odštampajte Odštampajte
Studio JDPPlan sedenja
Decembar
  • SUB 22 20:30 h
  • UTO 25 20:30 h
Rezervišite
Uslovi rezervacije >

Cena karte: 1000 RSD UZ 50% POPUSTA NA DAN IZVOĐENJA PREDSTAVE

1h 40min