Branislav Nušić

Tako je moralo biti

Režija: Egon Savin

Adaptacija: Egon Savin, Scena i kostim: Angelina Atlagić, Izbor muzike: Egon Savin, Dramaturg: Marina Milivojević Mađarev, Scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović, Dizajner svetla: Svetislav Calić,

Najplodniji i najpopularniji srpski komediograf  napisao je ovu autentičnu i punokrvnu melodramu, jednu od retkih u našoj dramskoj kniževnosti. Ta uzbudljiva, potresna priča iz starog Beograda pokazuje kako zavist i sujeta, neodgovornost i gramzivost, gordost i sebičnost u jednoj porodici – i u sredini kojom gospodari novac – mogu uništiti život čestitog bića rastrgnutog između ljubavi i osećanja dužnosti.

„Mirisi i zvona starog pozorišnog sveta i cveća (…). Volite se, i budite srećni! Ko se danas još usuđuje da izgovori ovu jednostavnu rečenicu! Predstava koju možete preporučiti prijateljima.“    (POLITIKA)

Predstava Tako je moralo biti osvojila je tri Sterijine nagrade: za režiju (Egon Savin), za glumu (Anita Mančić) i za kostimografiju (Angelina Atlagić). Anita Mančić dobila je za ovu svoju ulogu nagrade i na festivalima u Smederevu (Nušićevi dani), Kragujevcu (Joakim fest), i Vranju (Borini pozorišni dani). Savinova režija je, osim nagradom Udruženja dramskih umetnika Srbije, nagrađena i na festivalu u Vršcu. Predstava je proglašena za najbolju na festivalu u Smederevu, dok je u Vranju osvojila nagradu publike.

Predstava Tako je moralo biti  sudelovala je na Gavellinim danima u Zagrebu i na Teatar festu „Petar Kočić“ u Banja Luci, te na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“ u Požarevcu.

PREMIJERNA PODELA:

Jakov Nedeljković Predrag Ejdus
Marija Radmila Radovanović
Jela Anita Mančić
Stanka Jelena Petrović
Đorđe Đorđević Nebojša Dugalić
Obrad Đorđević Mihailo Janketić
Janković Miodrag Radovanović
Milan Radovan Vujović
Ljubomir Nestorović Vojin Ćetković
Sofija Ana Simić/Jelena Angelovski
Momak Ivan Pantović

Premijera: 6/06/2007

Odštampajte Odštampajte

Scena „Ljuba Tadić“Plan sedenja

Cena karte: PARTER 1000 / BALKON 600 / LOŽE 200 RSD UZ 50% POPUSTA NA DAN IZVOĐENJA PREDSTAVE

1h 40 min, bez pauze