Branislav Nušić

Tako je moralo biti

Režija: Egon Savin

Adaptacija: Egon Savin, Scena i kostim: Angelina Atlagić, Izbor muzike: Egon Savin, Dramaturg: Marina Milivojević Mađarev, Scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović, Dizajner svetla: Svetislav Calić,

Najplodniji i najpopularniji srpski komediograf  napisao je ovu autentičnu i punokrvnu melodramu, jednu od retkih u našoj dramskoj kniževnosti. Ta uzbudljiva, potresna priča iz starog Beograda pokazuje kako zavist i sujeta, neodgovornost i gramzivost, gordost i sebičnost u jednoj porodici – i u sredini kojom gospodari novac – mogu uništiti život čestitog bića rastrgnutog između ljubavi i osećanja dužnosti.

„Mirisi i zvona starog pozorišnog sveta i cveća (…). Volite se, i budite srećni! Ko se danas još usuđuje da izgovori ovu jednostavnu rečenicu! Predstava koju možete preporučiti prijateljima.“    (POLITIKA)

Predstava Tako je moralo biti osvojila je tri Sterijine nagrade: za režiju (Egon Savin), za glumu (Anita Mančić) i za kostimografiju (Angelina Atlagić). Anita Mančić dobila je za ovu svoju ulogu nagrade i na festivalima u Smederevu (Nušićevi dani), Kragujevcu (Joakim fest), i Vranju (Borini pozorišni dani). Savinova režija je, osim nagradom Udruženja dramskih umetnika Srbije, nagrađena i na festivalu u Vršcu. Predstava je proglašena za najbolju na festivalu u Smederevu, dok je u Vranju osvojila nagradu publike.

Predstava Tako je moralo biti  sudelovala je na Gavellinim danima u Zagrebu i na Teatar festu „Petar Kočić“ u Banja Luci, te na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“ u Požarevcu.

Premijera: 6/06/2007

Odštampajte Odštampajte

Pogledajte i:
  • Branislav Nušić

    Sumnjivo lice

    Režija: Jagoš Marković

    Prva velika komedija velikog komediografa i jedna od najpopularnijih, najsmešnijih i najsmelijih drama napisanih na srpskom jeziku. Zemlja se naizgled menjala, običaji i navike nestajali i nastajali, uticaji sa istoka i zapada smenjivali se s onima s juga i severa …

    detaljnije >
Scena „Ljuba Tadić“Plan sedenja
Novembar
  • ČET 10 20:00 h
Rezervišite
Uslovi rezervacije >

Cena karte: PARTER 1000 / BALKON 600 / LOŽE 200 RSD UZ 50% POPUSTA ZA KUPOVINU ULAZNICA NA DAN PREDSTAVE

1h 40 min, bez pauze