Aleks Čizholm

Studirala je istoriju na Oxford University gde je takođe godinu dana studirala kod Ser Iana MekKelena (Ian McKellen), Cameron Macintosh Professor of Contemporary Theatre. Postdiplomske studije režije završila je na Drama Studio London.
Aleks radi kao literarni menadžer u West Yorkshire Playhouse od decembra 2001. U Playhouse je između ostalih drama postavila i Sunbeam Terrace Marka Ketrlija i Hadersfild Uglješe Šajtinca u engleskoj verziji Krisa Torpa (Chris Thorpe). Takođe je režirala preko trista čitanja dramskih tekstova među kojima i dramu Filipa Vujoševića za Birmingham Rep i Hampstead Theatre.
Pre nego što se pridružila The Playhouse-u, Aleks je sedam godina bila nezavisni reditelj i sarađivala sa Royal National Theatre, Chichester Festival Theatre i Paines Plough, vodećim britanskim putujućim pozorištem koje izvodi savremene drame. Godine 1993. osnovala je sopstvenu pozorišnu trupu Convivio. U svojoj trupi Aleks je režirala dramu Morisa Meterlinka Pelleas and Melisande, i svoju adaptaciju A Night With Constantine Cavafy.