12.11.2017 Vesti / Saopštenja, Vesti/Aplikacija

OTKAZUJE SE PREDSTAVA ŠVABICA

Predstava Švabica, koja je trebalo da bude izvedena večeras na Sceni „Ljuba Tadić“, otkazuje se zbog bolesti glumca.

Kupljene karte mogu se vratiti ili zameniti. Više informacija na blagajni Jugoslovenskog dramskog pozorista. Telefoni blagajne su 30 61 957 i 26 44 447. Radno vreme blagajne: svakog radnog dana od 10 do 15h i od 17h do početka predstave i nedeljom od 17h do početka predstave.

08.11.2017 Vesti / Saopštenja, Vesti/Aplikacija

POČEO RAD NA PREDSTAVI MESEC DANA NA SELU

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu su počele probe predstave Mesec dana na selu Ivana Sergejeviča Turgenjeva u režiji IveMilošević. U predstavi igraju Mirjana Karanović, Svetozar Cvetković, Marko Janketić, Marko Baćović, Branka Petrić, Irfan Mensur, Milena Vasić, Srđan Timarov, Dubravko Jovanović, Bojan Lazarov, Milica Gojković i Marija Klanac. Kostimograf je Boris Čakširan, scenograf Gorčin Stojanović a kompozitor Vladimir Pejković.

Glavnu ulogu u predstavi igra Mirjana Karanović koja u JDP-u ima već tri uspešne saradnje sa rediteljkom Ivom Milošević u predstavama Fedrina ljubav, Drama o Mirjani i ovima oko nje i Zmajeubice. Ulogu koju tumači Mirjana Karanović u predstavi Mesec dana na selu su, pored brojnih vrhunskih ruskih glumica, igrale i Ingrid Bergman i Helen Miren i to dva puta, na Brodveju i Vest Endu.

Premijera predstave Mesec dana na selu očekuje se u januaru na Sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

27.10.2017 Vesti / Saopštenja, Vesti/Aplikacija

NAGRADA ZA JDP NA FESTIVALU U VRŠCU

Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tako je (ako vam se tako čini) Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića proglašena je najboljom na večeras završenom 25. Međunarodnom pozorišnom festivalu klasike „Vršačka pozorišna  jesen“. Nagradu za najbolju predstavu Festivala, koja će biti dodeljena sutra uveče na sceni pozorišta „Sterija“ u Vršcu, jednoglasno je dodelio tročlani žiri u sastavu Dušan Belča, književnik, Aleksandar Švabić, pozorišni reditelj i Slobodan Savić, pozorišni kritičar i predsednik žirija.

Predstava Tako je (ako vam se tako čini) nedavno je izvedena na sceni HNK u Zagrebu. Učestvovala je na Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije” 2017. u Tivtu na kome je Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobila Jelisaveta Sablić. U novembru će učestvovati na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu a u decembru će gostovati na sceni Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani.

27.10.2017 Vesti / Saopštenja, Vesti/Aplikacija

ZA ŠTA BISTE DALI SVOJ ŽIVOT?

U ponedeljak 30. oktobra na Sceni „Ljuba Tadić” biće izvedena predstava Za šta biste dali svoj život? u režiji Harisa Pašovića.

Proglašena je za najbolju predstavu i dobila je nagradu za najbolji ansambl na Pozorišnim igrama BiH u Jajcu i Nagradu za najbolji ansambl na Festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici. Učestvovala je u programima Međunarodnog teatarskog festivala MESS Sarajevo, Sterijinog pozorja u Novom Sadu  i na Centralnoevropskom forumu u Bratislavi.

Ideja za predstavu nastala je na časovima master programa iz predmeta Glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.  Pašović je sa studentima radio teatarske portrete ljudi koju su dali život za svoje ideje. Tako je nastala predstava čiji je naslov zapravo pitanje koje je Haris Pašović postavljao studentima: Za šta biste dali svoj život?

U predstavi igra generacija mladih glumaca iz sarajevskog East West-a; novosadske „Promene“; Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici i Novosadskog pozorišta (Ujvideki szinhaz).

Haris Pašović je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu režirao Vedekindovo Buđenje proleća  i Dozivanje ptica prema Aristofanu, predstave značajne ne samo za istoriju JDP-a već i pozorišta u bivšoj Jugoslaviji.

26.10.2017 Vesti / Saopštenja, Vesti/Aplikacija

POČINJE PRODAJA ULAZNICA ZA NOVEMBAR

Prodaja ulaznica za novembar počinje u petak, 27. oktobra.
Radno vreme blagajne je radnim danima i subotom od 10 do 15h i od 17h do 20h i nedeljom od 17h do 20h.
Telefoni blagajne su +381 11 30 61 957 i +381 11 26 44 447.

Repertoar možete naći na linku http://jdp.rs/stampani-repertoar/

23.10.2017 Vesti / Saopštenja, Vesti/Aplikacija

JDP GOSTUJE U ZAGREBU

Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tako je (ako vam se tako čini) Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića, biće izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u utorak 24. oktobra.

U sto pedesetoj godini od rođenja velikog italijanskog pisca, nobelovca Luiđija Pirandela, Jugoslovensko dramsko pozorište ne scenu je postavilo dramu Tako je (ako vam se tako čini) u kojoj igraju Predrag Ejdus, Branislav Lečić, Jelisaveta Sablić, Jasmina Avramović, Nenad Jezdić, Marko Janketić, Rada Đuričin, Vesna Stanković, Irfan Mensur, Slobodan Tešić, Lazar Đukić i Nevena Ristić.

Pre gostovanja u Zagrebu, predstava Tako je (ako vam se tako čini) učestvovala je na Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije” 2017. u Tivtu na kome je Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobila Jelisaveta Sablić. U subotu 21. oktobra izvedena je na Međunarodnom festivalu klasike „Vršačka pozorišna jesen“. U novembru će JDP sa ovom predstavom učestvovati na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu a u decembru će gostovati na sceni Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani.

19.10.2017 Uncategorized

LP DUO I KVANTNA MUZIKA U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU

LP Duo je tokom septembra i oktobra predstavio projekat Kvantna muzika na koncertima u nekoliko zemalja Evrope, a završnica turneje biće beogradski koncert u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, 21. oktobra

LP Duo, klavirski duo koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, predstavio je tokom septembra i oktobra projekat Kvantna muzika (Quantum Music) u nekoliko evropskih zemalja (Hag, Ljubljana, Arhus i Kopenhagen), a završnica ove turneje biće beogradski koncert u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u subotu, 21. oktobra, u 21 čas.

Projekat Kvantna muzika povezuje svet muzike, novih naučnih tehnologija i kvantne fizike, a jedan od njegovih inicijatora je i najcitiraniji kvantni fizičar današnjice Vlatko Vedral, profesor kvantne fizike na Univerzitetu Oksford i jedan od osnivača Centra za kvantne tehnologije u Singapuru, koji će biti specijalni gost na koncertu u JDP-u.

LP Duo će predstaviti publici raznovrsni spektar zvukova stvorenih kroz dijalog fizičke realnosti i kvantnog sveta, svirajući klasične klavirske zvuke, ali i zvuke snimljene u laboratorijama, uz muziku inspirisanu kvantnom fizikom, koju su komponovali LP Duo i danski kompozitor Kim Helveg. Na programu će biti i muzika Hila Mejeringa, Ivana Božičevića, Terija Rajlija i Antonija Koree, posebno aranžirana za hibridni klavir.

Tokom ove turneje LP Duo svira na dva hibridna klavira, koje je za potrebe ovog projekta osmislio i konstruisao tim inženjera iz Srbije predvođen Darkom Lazovićem i Draganom Novkovićem, u saradnji sa LP Duom.

Metaklinika, produkcijski tim iz Srbije, osmislio je video-radove koji će tokom koncerta publiku voditi kroz deset poglavlja kvantne fizike.

Uz ovaj koncert, u nedelju, 22. oktobra, u 19 časova, na sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta, danski kompozitor Kim Helveg govoriće o svojim iskustvima u komponovanju muzike inspirisane kvantnom fizikom, a LP Duo će izvesti njegovu kompoziciju „Superpozicija“ (Superposition).

Koordinator projekta Kvantna muzika je Muzikološki institut SANU, a partneri na projektu su Centar za promociju nauke, Centar za novu umetnost, Kina Šiška (Slovenija) i Danska nacionalna škola izvođačkih umetnosti (Danska), uz Jugoslovensko dramsko pozorište kao pridruženog partnera na projektu.

13.10.2017 Vesti / Saopštenja, Vesti/Aplikacija

PREMIJERA PREDSTAVE AJNŠTAJNOVI SNOVI

Premijera predstave Ajnštajnovi snovi Alena Lajtmena u režiji Slobodana Unkovskog biće održana u nedelju 15. oktobra u 20.00 na sceni „Ljuba Tadić“.

U predstavi igraju Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Anita Mančić, Branko Cvejić, Branka Petrić, Nataša Tapušković, Marija Vicković, Milena Živanović, Milica Gojković, Marko Grabež, Vučić Perović, Joakim Tasić i Filip Đurić.

Novela američkog fizičara i pisca Alena Lajtmena, koji će prisustvovati premijeri u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, objavljena je 1993. godine i prevedena je na više od 40 jezika.

http://jdp.rs/predstave/ajnstajnovi-snovi/

 

Stranica 1 од 2812345...1020...Poslednja »